>

Neliövaraston ohjeita vuokralaiselle

Varaston vuokraaminen

Varasto vuokrataan varausjärjestelmän kautta. Vuokrattavat tilat ovat 1m² - 20m². Varaston vuokra-aikaa voi jatkaa myöhemmin kirjautumalla tunnuksilla varausjärjestelmään.

   1. Valitse itsellesi sopivankokoinen varastotila ja vuokra-aika
   2. Täytä vuokrasopimukseen tarvittavat tiedot varausjärjestelmässämme
   3. Maksa vuokra verkkopankissa tai luottokortilla, saat maksusta kuitin sähköpostiisi ja tekstiviestin matkapuhelimeesi. Kysy muista maksuvaihtoehdoista puh. 040-5102727
   4. Kun maksu on hyväksytty, varasto on käytössäsi ja antamasi puhelinnumero rekisteröityy kulunvalvontajärjestelmäämme. Soittamalla puhelimestasi ovessa olevaan numeroon, ovi avautuu ja voit viedä tavarasi vuokraamaasi varastoon. Ota oma riippulukko lukitaksesi vuokravarastosi oven.

Tietoa varastoista

ulko-ovet (2kpl) sijaitsevat katetuilla osilla, rakennuksen molemmissa päissä sisäänkäynti 1 on lastauslaiturilla, minkä korkeus maasta n. 300mm (sujuva purku pakettiautosta tai kärrystä) kulkuaukon leveys 1600mm sisäänkäynti 2 on luiskalla varustettu ja kulkuaukon leveys 1800mm

varastoissa on nosto-ovet, jolloin käytäville ei tule kulkuesteitä missään tilanteessa varastojen ovileveydet vaihtelevat 800mm-1800mm, varaston koosta ja muodosta riippuen kaikkien varastojen korkeus on 2500mm varastotilat ovat siistejä, lämpimiä ja kuivia varastotilat ovat käytettävissä vuoden jokaisena päivänä kello 5.00 ja 23.00 välisenä aikana varastotilat soveltuvat lyhyt- ja pitkäaikaiseen varastointiin varastotilat sopivat erilaisiin tarpeisiin, muuttajille, ulkomaille lähtijöille ja muille lisätilaa tarvitseville varastotiloissa voit säilyttää vaikka puutarhakalusteet, kesä-/talvirenkaat varastotilat ovat toimivia myös yritysasiakkaille esim. työkaluvarastona tai verkkokauppayrittäjille

Varastotiloihin suositellut lukot

 • Abloy 3020 SANGAN PITUUS 35mm
 • Abloy 330 SANGAN PITUUS 25mm

Varastointiohjeita

Merkitse laatikot ja laadi niistä lista, niin tiedät missä mikin on. Merkitse särkyvää sisältävät laatikot, niin osaat olla varovainen niiden käsittelyssä. Pakkaa painavat esineet pieniin laatikoihin, jotta niitä on helpompi siirrellä. Poista irtohyllyt hyllyistä ja paketoi ne nippuun. Pura kaikki mahdollinen ja suojaa puretut osat pakkausmateriaalilla. Kääri huonekalut suojamuoviin ehkäisemään likaantumista ja pölyttymistä

Kirjat ja dokumentit

Pakkaa kirjat vaakatasoon, niin kirjan selkä ei vahingoitu. Älä pakkaa hauraita esineitä samaan laatikkoon ja täytä tyhjät välit pakkausmateriaalilla. Vältä pakkaamasta laatikkoa liian täyteen ja käytä pieniä pahvilaatikoita.

Vaatteet ja tekstiilit

Pakkaa vaatteet ja tekstiilit ilmatiiviisti omiin pusseihin ja säilytä ripustamalla tai laatikoissa. Ruoka- ja muut tahrat on hyvä poistaa ennen varastointia. Tuhoeläimet voivat olla riski missä tahansa, joten lisää varmuuden vuoksi esim. "Raid" -koikuula tai vastaava. Tuholaistorjunnasta löytyy runsaasti lisätietoa Internetistä, katso esim.www.hyonteismaailma.fi.

Astiat ja koristeet

Pehmusta laatikon pohja ja reunat. Paketoi kaikki esineet erikseen, aseta kulhot sisäkkäin ja lasit päällimmäiseksi. Täytä tyhjä tila pakkausmateriaalilla. Merkitse laatikot särkyvää-tarralla äläkä aseta painavia esineitä niiden päälle.

Huonekalut

Pura huonekalut ja suojaa osat pakkausmateriaalilla. Jos pöytää ei saa purettua, aseta se lattialle jalat ylöspäin sojottaen. Kevyet tuolit voi kasata päällekkäin. Lopuksi peitä huonekalut kevyellä pölysuojalla.

Lamput

Paketoi ja suojaa varjostimet ja jalat erikseen. Pakkaa pienet lamput laatikoihin ja kookkaat kattovalaisimet kupla- tai suojamuoviin. Älä varastoi painavia esineitä särkyvien päälle.

Taulut ja peilit

Pakkaa hyvin, suojaa kulmat ja varastoi pystyasentoon. Käytä pakkaamisessa muovia tai kuplamuovia, se suojaa myös kosteudelta.

Metalli, polkupyörät ja työkalut

Puhdista ja pyyhi kaikki metallipinnat kostutetulla rätillä. Sido pitkävartiset työkalut kuten haravat ja lapiot nippuihin, niin ne pysyvät hyvin kasassa.

Kodinkoneet

Kiinnitä pyykinpesukoneen rumpu ennen siirtoa (katso pesukoneen ohjekirja). Puhdista ja kuivaa jääkaappi sekä pakastin ja jätä ovet raolleen. Suurten laitteiden sisällä voi myös säilyttää muita tavaroita.

Varastoi

Varmista, että varasto on kuiva, siisti, lämmin ja ilmastoitu. Kylmässä varastossa kondensaatiosta aiheutuva vesi voi pilata tavarasi ja irrottaa liimaukset. Autotalli ei ole paloturvallisuudeltaan myöskään hyvä varastotila.

 • Aseta alusta tavaroiden alle, niin että tavarat ovat n. 10 cm irti lattiasta.
 • Jätä ilmatilaa tavaroiden ympärille, jotta ilma pääsee kiertämään.
 • Jätä kulkutilaa varaston reunaan, jotta saat tavarasi helposti esille.
 • Pinoa painavat laatikot alle ja kevyet sekä särkyvät päälle.
 • Aseta usein käytettävät tavarat oven lähettyville.
 • Varastoi sohvat, sängyt, taulut ja peilit pystyasentoon jos suinkin mahdollista.
 • Hyödynnä kaikki käytettävissä oleva tila, korkeus mukaan lukien.
 • Koukkujen yms. ruuvien kiinnittäminen kielletty, voit kuitenkin tuoda oman jaloilla seisovan hyllyn tilaan mikäli haluat